Farthinder – vad gäller?

Då man funderar på att köpa farthinder är det ett antal frågor som dyker upp oftare än andra. Dessa tänkte vi sammanställa på denna sidan för att underlätta för er.

farthinder i kommun
Vid kommunal väg behöver du tillåtelse från din kommun för att lägga ut hinder. Hitta din kommun här.

Vart får jag sätta upp farthinder?

Detta beror på vilken typ av väg det är. Grundregeln är att ägaren av vägen bestämmer om hinder får läggas ut. Är det en enskild/privat väg är det alltså upp till dig. Läs mer om detta via vägverket här. Vid en vägsamfällighet eller annan plats där man äger vägen tillsammans behöver man ett gemensamt beslut i styrelsen om att farthinder får läggas ut. Om det är en kommunal väg får man ansöka hos kommunen. För att hjälpa er har vi här länkar till landets samtliga kommuner, klicka dig vidare här.

Vilket farthinder ska jag välja?

Marknadens bästa farthinder är Värnamo Farthinder. Det behöver inte skruvas fast, har en 1″ kanal under sig vilket passar även utmärkt om man vill skydda slangar över vägen. Ju fler som kör över det, desto bättre sitter det. Detta farthindret är en  originalprodukt. Vårt mest sålda farthinder är PP Farthinder. Med sin höga kvalitet, goda reflexförmåga men samtidigt låga pris 977;-/meter är det enkelt att förstå varför det är så omtyckt. Detta passar också på grusväg såväl som asfalt. Om ni har en bil med lite lägre markfrigång eller vill ha ett lite mjukare och snällare farthinder då är det Soft ni ska ha. Vårt Farthinder Puck passar utmärkt om man vill lägga ut Farthinder i ett trångt utrymme eller på platser där det är vanligt att personer cyklar eller åker barnvagn. RF Farthinder passar bäst på asfaltsvägar och är ett lågt farthinder som man lägger efter varandra för att på ett effektivt sätt få ner hastigheten. RF Farthinder skruvas fast.

Sist men inte minst har vi vårt smidigaste farthinder ormen. Att lägga ut det eller att ta bort det tar bara några sekunder. Vårt Farthinder ormen är mycket omtyckt. Klicka gärna på produkten för att läsa om bärgarna i Gävle som enkelt slänger upp farthindrena på bilen. Ett tydligt sätt på hur ett farthinder kan rädda livhanken.

Hur sätter man dit farthindrena?

Vissa av farthindrena behöver inte angöras utan du kan enkelt lägga ut dem och då håller sig ändå stabilt på vägen. Andra farthinder skruvas eller spikas fast. Läs mer under specifik produkt eller kontakta oss så ska vi hjälpa dig.

Hur tar man bort farthindrena under vintern?

Vissa kan du enkelt böja upp med exempelvis en kofot andra kan du skruva upp för att skona farthindrena. Våra farthinder har en mycket lång livslängd.