Unikt Nytt Farthinder för Cykelväg, Hoja

Farthinder för cykelväg – Hoja är ett Farthinder som ökar säkerheten för cyklister som en bullerremsa. Idag är många cyklister väldigt snabba både i form av racercyklar, fixies men också elcyklar. Tanken med våra Farthinder, bullerremsor är att öka säkerheten där cykelvägar tvingas möta korsande vägar och man därför behöver påkalla uppmärksamheten för att förhindra olyckor.

Vårt Farthindret är en så kallad bullerremsa eller rumble strips på engelska. Detta är en av de åtgärder som rekommenderas som uppmärksamhetshöjande åtgärd för cyklister i Sverige och anges i GCM-handboken. Dessa Farthinder för cykelväg är en nyhet för den svenska marknaden och sätter särskilda krav på placering för att förhindra att man som cyklist väljer andra vägar. Tanken med Hoja Farthinder är att på ett tydligt sätt påkalla uppmärksamheten. I försök på den Danska och Holländska trafiken har varianter på våra bullerremsor varit de med bäst resultat.

farthinder för cykelväg
Klicka på bilden för att komma till Hoja Farthinder för cykelväg.

Farthindren för cykelväg ska uppmärksamma cyklisten om fara. Dessa Farthinder har kontrastfärg och kan placeras som remsa eller chikan. I Köpenhamn och Amsterdam har man liknande lösningar vilka fungerat med positivt resultat.

 

 

Se även detta.

entreprenad live 2020 vi ställer ut på mässa

Entreprenad LIVE 2020

Välkommen till Entreprenad Live Som besökare på Entreprenad Live kommer du att möte över 200 …