farthinder.net plasticprodukter originalet sedan 1963 fyller 60 år.
farthinder.net plasticprodukter originalet sedan 1963 fyller 60 år.
Search
Close this search box.

Farthinder för olika användningsområden,

Vilket Farthinder som passar hos er beror på ett antal olika aspekter. Den största avgörande faktorn är vilken hastighet ni har idag och vilken hastighet ni önskar. Watts-modell är en formel som ställer krav på mått både i bredd såväl som höjd. Hastigheten vid respektive fordon är endast en indikation på hur effektivt hindret är.

 

Det finns tre godkända modeller av Farthinder, vi har samtliga:

 

Platågupp

Dessa Farthinder har en trapetsformad längdprofil och en konvex tvärprofil. Utformningen gör att hindret bli effektivt utan att upplevas stötigt.

 

Värnamo Farthinder (15-20 km/h)

(art.12001)

Det bästa exemplet av denna modell på den svenska marknaden är Värnamo Farthinder. Hindret har en snäll avfasning och tydliga reflexer både i form av glasreflexer (vilket i fackspråk kallas kattögon) såväl som reflexer på varje sektion. Vi arbetar med kontrastfärgerna vitt och svart då detta syns extra bra. Värnamo Farthinder är det enda hindret som har förankring invulkat i hindret. Detta gör att du inte behöver spika eller skruva då ni lägger ut era hinder. Faktum är att ju fler som kör över detta hinder desto bättre förankras det i marken. Värnamo Farthinder sänker hastigheten till cirka 15-20 km/h. Hindret har också utfasning så att ni kan placera slangar upp till en tum under den. Vill ni ha större slangar eller kablar rekommenderar vi våra kabelskydd.

 

 

 

 

 

Farthinder Grindsö (15-20 km/h)

(art. 11016)

Kanterna är låga vilket leder till en skön överfart utan stötar när man passerar farthindret. Farthindret är samtidigt fem centimeter högt vilket ger en tydlig fartsänkning. Grindsö Farthindret är flexibelt och monteras med sektioner till önskad bredd.

 

Farthinder Mjukt (20-30 km/h)

(art.11003)

Om ni efterfrågar ett Farthinder som påminner trafikanterna om att sänka hastigheten men som är snällt att köra över rekommenderar vi vårt mjuka Farthinder.

 

 


 

Cirkelgupp

Cirkelgupp är det vanligaste hindret. Det är snällt att köra över och ett omtyckt hinder i såväl vägsamfälligheter som kommuner. Hindret har en cirkulär längdprofil och beroende på bredd och höjd fungerar vägbulan olika.

 

PP Farthinder (15-20 km/h)

(art. 11001)

Vårt omtyckta PP Farthinder är av denna typ. Detta hinder säljer vi komplett med ändavslut och stolpar och gör det mycket prisvärt. Hindret har hål för förankring antingen av spikar eller skruv.

 

 

 

ZeBra Farthinder (0-15km/h)

(art. 11011)

Då priset på hindret är en viktig faktor har ZeBra blivit ett omtyckt väggupp. Detta är ett mycket effektivt hinder. De flesta vägar är runt fyra meter. Många hinder säljs i sektioner så man bör jämföra

 

 

Hoja Farthinder (art. 11005)

Då cyklar blivit ett allt snabbare transportsätt har vi tagit fram ett Farthinder som även här. Ett mindre hinder som med fördel placeras efter varandra för att få ner hastigheten även i denna trafikmiljö. Hindret sänker även hastigheten för mopeder och bilar.

 

 

 

 

Cirkelgupp – Portabla Farthinder (0-15km/h)

Farthinder Portabelt Ormen (art. 11006)

Vi säljer även Portabla Farthinder vilka är särskilt framtagna för de som arbetar ute på vägarna. Dessa hinder går att rulla ihop och kommer i en smidig väska. Dessa hinder har metallpiggar mellan varje sektion. En räfflad undersida för att få ett bättre grepp mot vägen. Detta hindret går att ensam rulla ut i en körbana utan att behöva gå ut i vägen och justera.

 

Farthinder Portabel Boavajer (0-15km/h)

(art. 11010)

Då Portabel Ormen kan ha en förmåga att röra sig efter en tid har vi även en produkt vi kallar för Boavajer. Detta hinder har en genomgående vajer genom hindret. Dessutom finns det fjädrar mellan varje sektion. Hindret går att förankra eller sättas ihop med tyngder för att ytterligare fästas i marken.

tillfällig fartsänkning i bostadsområde

Vägkudde

Den här typen av Farthinder kommer ofta i betong eller asfalt. För att underlätta installationen och hålla nere kostnaderna finns även den här sortens farthinder i gummi. Hindret placeras ut som en matta och i många fall är bredden utformad så att bussar inte påverkas av hindret men att vanliga bilar behöver sakta ner.

Farthinder Vägkudde (15-20 km/h)

(art. 11014)

Vi har också varianten vägkudde i lager. Ett omtyckte Farthinder som sänker hastigheten till 25-30km/h. Farthindret skapar en ändamålsenlig trafikplanering med fri framfart för exempelvis bussar. Hindret är gjort i Vulkaniserat gummi med metallförstärkningar vilket ger en bra hållbarhet och gedigen konstruktion.

 

Hindret är också enkelt att lägga ut och kommer i moduler.

 

Hoppas denna texten förklarat skillnaderna mellan våra olika hinder. Saknar ni någon information eller vill beställa är ni välkomna att kontakta mig!