PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY

Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Proni AB (vi, oss, vår) samlar, lagrar och behandlar information om dig. Denna personuppgiftspolicy gäller all personlig information vi samlar via Proni AB, liksom den information du ger oss när du besöker Proni AB eller kontakta oss via telefon eller mail.

Vid insamling, bearbetning och användning av dina personuppgifter följer vi alltid alla relevanta lagbestämmelser.

Den dataansvarige för insamling, bearbetning och användning av din personliga information på Proni AB. Om du har frågor eller vill ha mer information, vänligen kontakta oss.

Företagsdata
Proni AB

SE556456-1016

Mail: order@farthinder.net

Insamling av personupplysningar
Beställning/acceptera ett erbjudanden

När du köper på Proni AB eller accepterar ett erbjudande för en eller flera av våra varor, samlar vi in ​​information om dig, dvs namn, postadress, leveransadress (om den skiljer sig från postadress), e-post, telefonnummer, eventuellt organisationsnummer, betalningsinformation och ditt köp.

Din kontaktinformation, till exempel namn och adress, måste vi ha för att kunna leverera din produkt du har köpt från oss och hantera eventuell retur/klagomål. Ditt e-postmeddelande kommer att samlas för att skicka en beställnings- och leveransbekräftelse. När du betalar för din produkt registrerar vi ditt namn, adressuppgifter, din IP-adress och inköpsdatum. Denna information används och lagras endast för betalningsavveckling och uppfyllande av avtalet, samt för undersökning av bedrägerier, om så krävs.

Vi använder även din orderinformation för att uppfylla våra redovisningsskyldigheter enligt redovisningslagen. Enligt bokföringslagen är vi skyldiga att hålla denna information i minst 5 år.

Om du inte vill lämna de personuppgifter vi samlar för att genomföra ett köp, kommer du tyvärr inte att kunna köpa produkter från oss.

Cookies
När du besöker www.farthinder.net (även kallad webbutik) spar vi automatiskt information om dig och din användning av webbutiken. Till exempel registrerar vi vilka söktermer du anger, din IP-adress och information om vilka undersidor du har besökt och hur länge. Dessutom samlar vi teknisk information om t.ex din webbläsare och ditt operativsystem. Detta gör vi för att optimera vår webbutik samt att göra riktad marknadsföring. Några av dessa uppgifter är också nödvändiga för att dra nytta av alla webbutikens funktioner. Vi använder cookies för att samla in dessa uppgifter. Klicka här för att läsa vår cookiespolicy.

Nyhetsbrev
När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev spar vi ditt namn, email och låter oss skicka e-postmarknadsföring 1-3 gånger i månaden. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och avanmäla dig från vårt nyhetsbrev genom att klicka på avanmälningslänken längst ner på nyhetsbrevet du fick eller genom att skicka ett mail till order@farthinder.net.

Bilder
I samband med events som hålls av Proni AB tas bilder (stämningsbilder). Bilderna kan ses på www.farthinder.net, på vår Facebook-sida och i nyhetsbrev. Syftet är att visa stämningen av evenemanget och att använda bilderna för marknadsföring av liknande händelser.

Användande av databehandling
Den personinformation som du lämnar till oss betraktas som konfidentiell och behandlas med yttersta försiktighet.

Vi lämnar data till tekniska partners, som genomför drift, utveckling och hosting av servrar och butik. Vi ger också uppgifter till partners för att skicka nyhetsbrev, förbättring av webbutik, marknadsföring och kommunikation via e-post och chatt-system. Dessutom behöver vi delge namn, adress, e-post och telefonnummer till transportföretag som ansvarar för leverans av din beställning.

Dina personuppgifter överförs eller säljs inte på annat sätt än till våra samarbetspartners, såvida det inte finns särskilda omständigheter, till exempel då det kräver leverans av data från en svensk myndighet enligt svensk lag eller en fullständig eller partiell försäljning av bolaget.
Vidare ges din information i samband med verksamhetsförändringar, kommer det att vara i enlighet med den då gällande lagstiftning.

Nedan kan du se exempel på partners som bearbetar data på uppdrag av oss:
– Surftown (webbutik och betalningssystem)
– DHL (transport)
– MailChimp (nyhetsbrev)
– Google (statistik och marknadsföring)
– Facebook (statistik och marknadsföring)

Tre av våra samarbetspartners är etablerade i USA. De garanterar att överföring av information till USA är säkrad genom dataprocessorns certifiering inom EU-USA. Privacy Shield, jfr. EU-typ av dataförordning Artikel. 45:e

Kopior av certifiering finns här:
MailChimp – Klicka här
Google – Klicka här
Facebook – Klicka här

Dina rättigheter
Inför lagen (rätt till åtkomst) du har rätt att kontakta oss för att ta reda på om vi håller information om dig och om så, vad syftet med denna information är, vem mottagarna av informationen är och var dessa informationer härstammar från.
Du kan kontakta oss skriftligen på order@farthinder.net eller per brev till vår adress. Om du skickar en insynsförfrågan måste du tillhandahålla dokumentation för att du ska kunna vara den personen. Vi kommer att svara på din förfrågan inom 4 veckor.

Om din personliga information är felaktig eller ofullständig kan du alltid få dem korrigerade/ ändrade (rätt till rättelse). Om du märker att det finns fel i den information vi har registrerat om dig, uppmanar vi dig att kontakta oss på order@farthinder.net så att informationen kan korrigeras/uppdateras.

I vissa fall kan du ta bort all eller viss personlig information (rätten att bli glömd), om du vill. I den mån din information behövs, till exempel för att vi ska kunna följa våra bokföringsskyldigheter, är vi inte skyldiga att ta bort din personliga information. Du kan alltid återkalla samtycket du har gett i samband med mottagandet av vårt nyhetsbrev. Återkallelsen kan alltid ske via en länk i nyhetsbrev (avbeställa nyhetsbrevet) eller genom att skicka ett mail till order@farthinder.net.

Du har alltid möjlighet att kontakta oss för att få dina personliga uppgifter i ett vanligt format och överföra (porting) dessa data till en annan registeransvarig.

Du har rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter som vi samlar in i syfte att förbättra funktionerna i webbutiken, organisationen och viss direkt marknadsföring (rätt till invändning). I din skriftliga invändning måste du ange vilken behandling du invänder mot.

Du kan alltid klaga (rätten att klaga) över vår behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Radera personlig information
Information som du har lämnat till oss i samband med att prenumerera på vårt nyhetsbrev, raderas när du tar ut ditt samtycke (avanmälan av nyhetsbrev).

Den information du har lämnat till oss när du skickar din beställning (dvs. namn, adress, telefonnummer, e-post, e-post, etc.) och översikt av beställda varor) kommer att behållas i minst 5 år, enligt bokföringslagen riktlinjer.

Information som samlas in via Google om ditt beteende på och med farthinder.net kommer automatiskt att raderas efter 38 månader.

Ändringar i personuppgiftspolicy
Vi har rätt att när som helst göra ändringar i vår integritetspolicy. Du kommer alltid att kunna hitta en uppdaterad version av personuppgifterna på farthinder.net.

Senast uppdaterad 1 november 2018