farthinder.net plasticprodukter originalet sedan 1963 fyller 60 år.
farthinder.net plasticprodukter originalet sedan 1963 fyller 60 år.
bilkörning i vinter dubbdäck vinterhjul och varningsutrustning

Bilkörning i vinter

Bilkörning i Vinterlandskapet: En Guide från Farthinder.net

Vintern i Sverige är både vacker och utmanande, särskilt när det kommer till bilkörning. Mörker, kyla och hala vägar är en del av vår vardag. På Farthinder.net förstår vi vikten av säker körning under dessa förhållanden och vill dela med oss av några viktiga tips för att göra din vinterkörning så säker som möjligt.

Viktiga Datum och Regler för Vinterdäck

Från den 1 december till den 31 mars är det lag på att ha vinterdäck om det råder vinterväglag. Det innebär snö, is, snömodd eller frost på vägarna. Vinterdäcken ska ha minst 3 mm mönsterdjup, men för bästa grepp rekommenderar vi att inte köra på däck äldre än 5 år eller med mindre än 5 mm mönsterdjup. Kom ihåg, det är polisen som bedömer om det är vinterväglag, men du kan använda dubbdäck från 1 oktober till 15 april.

Rätt Utrustning vid Bilkörning

Ingen vill hamna i en olycka, men om det skulle hända är det bra att vara förberedd. Ha alltid med varma kläder, filtar, reflexvästar, en låda med värmeljus och tändstickor. Dessutom är det klokt att ha en spade, bogserlina och en påse med sand i bilen.

Halka och Hur man Hanterar den

Var uppmärksam på tecken på halka, som is och frost på rutor, träd och husväggar. Kom ihåg att vissa vägpartier, som broar och skuggiga områden, blir hala snabbare än andra. Anpassa din körning efter detta och kom ihåg att hastighetsgränser är satta för optimala förhållanden.

Om Olyckan Är Framme

Skulle du råka köra av vägen, placera varningstriangeln och varningsljus väl synligt och håll dig nära bilen om du inte är säker på var hjälpen finns. Klä dig i reflexväst för att synas bättre.
På Farthinder.net vill vi att din vinterkörning ska vara så säker och angenäm som möjligt. Genom att följa dessa råd hoppas vi att du och dina nära kan njuta av vinterns skönhet utan bekymmer.

 

Kör försiktigt! ❤️